Митническите служители от  сектори Оперативен контрол на Свищов и на

...
Митническите служители от  сектори Оперативен контрол на Свищов и на
Коментари Харесай

Митничари задържаха над 1000 литра нелегален алкохол при четири проверки

Митническите чиновници от  сектори Оперативен надзор на Свищов и на Русе в Търговско дружество Митница Русе   задържаха 1068 литра алкохол при четири инспекции  в областите Плевен, Велико Търново и Разград.

По метода разбор на риска е направена селекция на разнообразни обекти, в които се допуска, че се  произвежда и съхранява алкохол без документи за начислен, гарантиран или обезщетен данък.



В интервала 18 – 28 август 2022 година митническите инспектори от Търговско дружество Митница Русе правят четири инспекции, при които са открити общо 1068 литра етилов алкохол (ракия), както и две дестилационни уреди в работен режим.

Проверени са частни домове, както и икономически постройки, една от които функционираща като котел. Установено е, че в разнообразни по съдържимост и тип съдове се съхранява алкохол без нужните документи според Закона за акцизите и данъчните хранилища. 

Намерените дестилационни уреди, които сега на инспекциите са били в работен режим, също не са регистрирани по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Откритият алкохол е арестуван, работата по случаите продължава, като за два от тях са формирани и досъдебни производства по разказа на Търговско дружество Митница Русе, а другите два подлежат на глоба по ЗАДС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР